SOCNET

Go Back   SOCNET: The Special Operations Community Network > Areas of Expertise > Technology and Communications

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20 July 2018, 19:48
Jim1348 Jim1348 is offline
Confirmed User
 
Join Date: Sep 2013
Location: US
Posts: 137
Sonim XP8 On Verizon

Okay, guys, I feel like I am getting jerked around by Sonim on this one. I want a rugged cell phone. Yes, I know that I can get many different phones and put them in an Otterbox. However, with FirstNet coming, I would love to get the Sonim XP8, unlock it from its AT&T bondage, and use it on Verizon until the A Fee & Fee network is robust enough in rural areas for me to switch.

Would a Sonim XP8 work on Verizon Wireless?

https://sonimtech.com/xp8/

https://www.droid-life.com/2015/02/0...print-tmobile/



VERIZON CDMA 0, 1 850, 1900 2, 4, 5, 13 1900, 1700/2100, 850, 700

CARRIER NETWORK 3G BANDS 3G FREQUENCIES 4G LTE BANDS 4G LTE FREQUENCIES

VERIZON CDMA 0, 1 850, 1900 2, 4, 5, 13 1900, 1700/2100, 850, 700



The above makes it look like it would, but I just want to make sure.

Also, I did contact Sonim direct and received this response from them:

"Dear Jxx,

Thank you for contacting Sonim, the XP8 if unlocked will not work on Verizons network, The software is at the base installed locked with ATT software, if you tried uploading Verizons on the device it can brick the phone.

Thanks and Regards,
Axxxxx
Customer Experience Center Agent

Sonim Technologies, Inc.

(w): 888.858.9460"

While I suppose it is certainly possible that some software can brick a phone, all I would do is insert a Verizon SIM card. Now maybe Sonim is giving their CSRs that script, but it sounds like bullsh!t to me.

What do you guys think? Considering that this appears to have the appropriate bands/frequencies for Verizon, I suppose they don't want customers using it on Verizon until they have some sort of agreement in place with Verizon.
Reply With Quote
  #2  
Old 20 July 2018, 20:20
Steve788 Steve788 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2018
Location: GA
Posts: 32
Isn't AT&T GSM?
Reply With Quote
  #3  
Old 20 July 2018, 20:27
Steve788 Steve788 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2018
Location: GA
Posts: 32
Weird...can't edit my own message.

Anyway, the quick answer appears to be AT&T is GSM,
Verizon is CDMA...code division vs time division for
handling traffic in their networks.

So the short answer is "neither will run on the other's
network".

More here...

https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407896,00.asp
Reply With Quote
  #4  
Old 20 July 2018, 21:58
Tonydec Tonydec is offline
Been There Done That
 
Join Date: Jun 2012
Location: Tacoma
Posts: 115
Yea, I have looked at several different phones that I ended up learning they will not work on Verizons network.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Our new posting rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 19:54.
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Socnet.com All Rights Reserved
SOCNET 1996-2018